Can YayınlarıCan Yayınları Gülibik - Çetin Öner KTP
Can YayınlarıCan Yayınları Gülibik - Çetin Öner KTP
Can YayınlarıCan Yayınları Gülibik - Çetin Öner KTP
Can YayınlarıCan Yayınları Gülibik - Çetin Öner KTP

Can Yayınları Gülibik - Çetin Öner KTP (KTP-100791)

Fiyat : ₺82,50

Can Yayınları Gülibik - Çetin Öner KTP

Basım Dili : TÜRKÇE

 

Boyut : Normal Boy

Sayfa Sayısı :74 SAYFA

Yazar: Çetin Öner

 

Gülibik - Çetin Öner

2016 yılında basılan Gülibik kitabını Çetin Öner kaleme aldı. Can Çocuk Yayınları yayınevinin basımını gerçekleştirdiği çocuk kitabı dili ve anlatımı ile hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap ediyor. 86 sayfa içeriğe sahip olan Gülibik kitabı içerisinde yer alan resimler Orhan Peker'in kaleminden okuyuculara sunuluyor. Okuyuculardan büyük beğeni toplayan çocuk kitabı Gülibik ilk olarak 1997 yılında basılmıştır. 

Yoksul Bir Çocuğun Öyküsü

Çetin Öner'in kaleme aldığı Gülibik kitabı, yoksul bir çocuğun yaşam öyküsüne odaklanıyor. Okuyucuların duygularına dokunabilecek ve ellerinden bırakamayacakları bir üslupla yazılan Gülibik kitabı adını kitapta yer alan ana karakterimizin oyuncak horozundan alıyor. Parası olmayan, parayla alınabilen hiçbir oyuncağı olmayan yoksul bir çocuğun tek oyuncağı olan bir horoz ile olan ilişkilerini anlatan Gülibik kitabı okuyuculara, "Horoz sevmeyen çalışkan öğrencilere oldum olası acımışımdır. Okullarda horoz sevmeyi öğretmiyorlar. Çok yazık. Hamurabi'nin kim olduğunu, Pigmelerin nerede yaşadıklarını, Anibal'in savaşlarını, Brezilya'nın yüzölçümünü, tek kanatlıları, çift kanatlıları, etoburları, çarpım cetvelini ezbere bilmek neye yarar; bir horozu sevemedikten sonra? Horoz sevmeyen birini görünce çok kızıyorum; bağışlayın, ne anlatacağımı unutuyorum." gibi bir ön yazı bülteni ile tanıtılıyor. Karakterimizin oyuncak horozu ile kurduğu ilişkisini, dertleşmelerini, acılarını, sevinçlerini ve umutlarını nasıl paylaştığını okuyacağınız Gülibik kitabı, çocuk kitapları kategorisi adı altına yayınlanıyor. Kitap, çocukların mutlu olmak için paraya veya pahalı oyuncaklara ihtiyacı olmadığını, önemli olanın çocukların uçsuz bucaksız hayal güçlerinin olduğu ana fikriyle oluşturulan bir kurguyla yazılmıştır.

Çetin Öner Hakkında

1943 yılında doğan Çetin Öner, 1963 yılında Ankara Devlet Tiyatrolarına girmiştir. 40'ı aşkın oyunda görev alan başarılı oyuncu, 1972-1973 yılları arasında Milliyet Gazetesi Sanat Dergisi Ankara Temsilciliği’ni yaptı. Yazar, Gülibik dışında, Mavi Kuşu Gören Var mı?, Portakal, Kargalar Kara Değildi, Piyango gibi çocuk kitaplarının da yazarlığını yapmıştır.



Tahtadan atları, kurşundan askerleri, lastikten topları, plastikten arabaları, kısacası, parayla satın alınabilen hiçbir oyuncağı olmamış yoksul bir çocuğun öyküsüdür Gülibik. O''nun, çocukluğu boyunca, bir tek oyuncağı oldu: bir horoz, Gülibik''li bir horoz. Gülibik, o yoksul çocuk için oyuncak olmaktan da öte bir şeydi; bir dost, bir arkadaş, bir umuttu. Öyleyse bu öykü, o yoksul çocuk ile Gülibik''in sevinçlerini, acılarını, umutlarını, arkadaşlıklarını anlatır. Horoz sevmeyen çalışkan öğrencilere oldum olası acımışımdır. Okullarda horoz sevmeyi öğretmiyorlar çok yazık! Hamurabi''nin kim olduğunu, Pigme''lerin nerede yaşadıklarını, Brezilya''nın yüzölçümünü, tekkanatlıları, çiftkanatlıları, etoburları, otoburları, çarpım cetvelini bile ezbere bilmek neye yarar, bir horozu sevemedikten sonra? Horoz sevmeyen birini görünce çok kızıyorum; bağışlayın, ne anlatacağımı unutuyorum...

 

Basım Dili : TÜRKÇE

 

Boyut : Normal Boy

Sayfa Sayısı :74 SAYFA

Yazar: Çetin Öner

 

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR