Gülce Çocuk Timaş Gülce Çocuk Yusuf Semerkand'da: İslam Şehirlerini Geziyorum - Adem Özköse KTP
Gülce Çocuk Timaş Gülce Çocuk Yusuf Semerkand'da: İslam Şehirlerini Geziyorum - Adem Özköse KTP

Gülce Çocuk Yusuf Semerkand'da: İslam Şehirlerini Geziyorum - Adem Özköse KTP (KTP-360327)

Fiyat : ₺121,00

Yusuf Semerkand’da: İslam Şehirlerini Geziyorum

 

Yusuf, turist rehberi babasıyla harika bir yolculuğa çıkıyor! “İslam Şehirleri Turu” kapsamında ilk durak Semerkand! “O da hangi şehir öyle?” diye sorabilirsiniz. Sonuçta Semerkand’ın Madrid, Barcelona, Manchester gibi ünlü bir futbol takımı yok, öyle değil mi? Yusuf da bunu soruyor ve gezi sırasında bu renkli şehre hayran kalıp Semerkand’a dair bir dünya bilgi öğreniyor!

Yusuf Semerkand’da: İslam Şehirlerini Geziyorum

 

Yusuf, turist rehberi babasıyla harika bir yolculuğa çıkıyor! “İslam Şehirleri Turu” kapsamında ilk durak Semerkand! “O da hangi şehir öyle?” diye sorabilirsiniz. Sonuçta Semerkand’ın Madrid, Barcelona, Manchester gibi ünlü bir futbol takımı yok, öyle değil mi? Yusuf da bunu soruyor ve gezi sırasında bu renkli şehre hayran kalıp Semerkand’a dair bir dünya bilgi öğreniyor! Arkadaşı Ramazan içinse bu bilgilerin en güzeli doyurucu olanları: Özbek pilavı ve kavun! Gezileri sırasında çalınan Kaşgar Elması’nın peşine düşen Yusuf ve Ramazan, kendilerini inanılmaz bir maceranın içinde buluyor.

 

Editörün görüşü

 

Bu kitap, İslam coğrafyasının ne demek olduğunu anlatıyor ve ümmet olma bilinci kazandırıyor. Üstelik parmak sallayan bir eğitimci olmadan! Dinî yaşam; uzakta, başka bir dünyada değil. Hayatın tam merkezinde. Ön planda Semerkand’ın sokaklarında koşuşturduğunuz bir macerada kahkahalara boğulurken arka tarafta Özbekistan hakkında inanılmaz bilgiler öğreneceksiniz!

En önemli cümle

 

Semerkand için, “Dünyadaki cennetlerin en güzellerindendir.” dediklerini öğrendim. Belli ki sıradan bir şehre değil, çok farklı bir diyara gidecektim.

 

Bu kitap neden önemli

 

* Yusuf’un hikâyesi çok komik! Onu ve arkadaşı Ramazan’ı çok sevilecek! * Kitabın yazarı meşhur gazeteci ve gezgin Adem Özköse! Eserde geçen her sokağı, her medreseyi gerçekten gezdi! * Bu eser, İslami kazanımlarla dolu. Birlikte namaz kılan bir aile, bilgiye önem veren bir şehir yapısı ve İslami pratikler… Eğlenirken öğreten bir kitap. * Yusuf Semerkand’da kitabı aynı zamanda tarih hakkında çok önemli bilgiler veren bir eser. Tarihe meraklı kişileri cezbedebileceği gibi Özbekistan’ın yıllar içindeki kültür birikimi okurları daha da fazla meraklandıracak. * Serinin devamı yolda! İkinci kitapta Yusuf, İslam şehrini gezmeye devam edecek.

 

Basım Dili: Türkçe

Boyut: 15x21

Sayfa Sayısı: 112 Sayfa

Yazar: Adem Özköse
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR